nieuws !!

Twee nieuwe boeken van mij in 2019

Binnen drie maanden zijn mijn twee meest recente boeken verschenen: 'de Enne Jans Heerd op Maarhuizen' en 'Geleerd bedrog' (inmiddels ook als e-book)!! 

 

Op 17 mei 2019 is het eerste exemplaar van 'de Enne Jans Heerd op Maarhuizen' aangeboden aan de nu 88 jarige laatste boer op deze heerd - Duurt de Vries. 

De monumentale boerderij van Staatsbosbeheer nabij het Groningse Winsum wordt nu bewoond door mijn zoon Gijs en schoondochter Mayke Zandstra. Zij willen de heerd een tweede leven geven. Dit boek kan daar een rol bij spelen.

Deel van een schilderij van Johan Dijkstra uit 1962

Het boek is geïllustreerd met schitterende foto's van Harry Cock. Voor de omslag gebruikten we een foto van een schilderij van de heerd uit 1962 van Johan Dijkstra, één van 'De Ploeg' schilders. Theo Spek, hoogleraar landschapgeschiedenis, schreef een voorwoord. Vormgever Maartje ter Veen van Studio MARCHA! maakte een kunstwerk van het geheel. Het boek gaat over een monumentale boerderij op een Groningse wierde met een heel oud kerkhofje in de voortuin, over de geschiedenis van deze monumenten, de bewoners, hun bezigheden en over het landschap. Het berust op historisch onderzoek en feiten.

Foto: Harry Cock

Het is te koop via de heerd. Nadere informatie op ennejansheerd.nl  De allerbeste optie is om de heerd te bezoeken en het ter plekke aan te schaffen. Dat kan bijvoorbeeld op de Open Monumentendag op 15 september 2019. Bestellen kan ook door een mailtje te sturen met je naam en adres naar hallo@ennejansheerd.nl .

Het boek kost € 20,50 en kan eventueel ook via webwinkels worden aangeschaft, maar in dat geval houdt de Stichting Enne Jans Heerd er niets aan over. 

 

'Geleerd bedrog' verscheen op 20 februari 2019. Het is een roman (mijn eerste) met satirische en thrillerachtige elementen (maar zonder moorden of lijken) over een geraffineerd geval van fraude in de wetenschap. Kenners zullen ongetwijfeld plekjes in en om Groningen herkennen en ook de perikelen die de universiteit aldaar zich op de hals haalde met plannen voor een gigantisch internationaal project. 'Geleerd bedrog' is verzonnen, maar wel ingegeven door eigen waarnemingen en research.

Dat boek is verkrijgbaar via webwinkels, o.a. bol.com en kost € 20,00. Vanaf half november 2019 is het ook voor € 3,50 als e-book te downloaden via kobo.com/nl/nl en andere webwinkels. 

 

contact via e-mail: johan-van-rhijn@wxs.nl